MELISSA Sous Vide 6L 520W Svart / Rostfritt stål
Sous vide har länge varit, varit en populär tillagningsmetod bland professionella kockar. ""Sous vide"" är franska och betyder ""under vakuum"". Det beskriver en tillagningsmetod där maten placeras i förseglade vakuumpåsar och tillagas i ett vattenbad. Maten tillagas vid en konstant låg temperatur under lång tid för att göra den fuktig och smakrik. När vakuumpåsen försluts tillagas maten i sin egen saft tillsammans med de marinader eller kryddor som du har tillsatt. Vitaminer, mineraler och safter behålls och matens smak förstärks. Det gör maten hälsosammare, saftigare och mer smakrik. Eftersom kött som tillagas sous vide är mörare går det bra att, använda billigare styckningsdelar, som halsfilé, skaft och bog, som ofta är godare än de dyrare styckningsdelarna. Eftersom sous vide-tillagning kräver att livsmedlen vakuumförpackas individuellt kan flera rätter tillagas samtidigt, så länge de har samma tillagningstemperatur. Det är svårt att överkoka maten med sous vide, men matens struktur kan förändras något under tillagningen. Maten kan tillagas i god tid före servering, vilket gör sous vide perfekt när du har gäster. Kött lämpar sig särskilt väl för sous vide-tillagning eftersom det blir mörare, saftigare och mer smakrikt,, men även grönsaker och fisk kan tillagas på det här sättet. Vi rekommenderar sous vide-tillagning för följande livsmedel: Nötkött, kalvkött, lammkött, fläskkött och viltkött, Kyckling, kalkon och anka, Magra och feta fiskar, hummerstjärtar och pilgrimsmusslor, Rotfrukter som potatis, morötter, palsternacka, rödbeta och kålrot, Krispiga grönsaker som ärtor, sparris, majs, broccoli, blomkål, äggplanta, lök och, squash, Hårda frukter, t.ex. äpplen och päron, Mjuka frukter, t.ex. mango, plommon, aprikoser, persikor, nektariner, papaya och jordgubbar, Du kan marinera maten eller tillsätta kryddor, örter, smör eller olja innan du försluter vakuumpåsen. Livsmedlet måste vakuumförslutas i en påse för att avlägsna luft och fukt. På så sätt behåller livsmedlen sin naturliga smak och sitt näringsinnehåll. Vakuumförslutning hjälper också till att öppna porerna i kött, fågel, fisk och skaldjur, så att marinaden och kryddorna absorberas bättre och maten blir mer smakrik. Syre och fukt i omgivningsluften minskar matens smak, näringsinnehåll och struktur, och det är därför viktigt att använda en högkvalitativ vakuumförslutare för att avlägsna luft och fukt innan påsen försluts för att säkerställa att maten vakuumförpackas optimalt. När vattnet i kastrullen har nått önskad temperatur ska vakuumpåsarna med maten försiktigt placeras i vattnet. Se till att påsarna är helt under vatten och att vattnet kan cirkulera runt påsarna, så att maten tillagas jämnt. För detta ändamål är det medföljande stället ett bra verktyg. När maten tillagas sous vide kan det vara nödvändigt att brynas köttet i en stekpanna eller på grillen för att förbättra utseendet och smaken. Ta ut maten ur påsen och bryn den snabbt i en mycket het stekpanna eller på ett grillgaller. Då karamelliseras fettet och proteinerna och smaken förstärks. Dina fördelar: Kapacitet: 6 L, Justerbar uppvärmningstid och temperatur, Välj mellan Celsius och Fahrenheit, Temperaturprecision i +/-0,5 grader C, Plastlock med ett stort fönster av härdat glas, Fast gryta i rostfritt stål med non-stick-beläggning, Temperaturområde: 45 °C till 90 °C - med 1 °C intervall, Timerfunktion från 30 minuter till 72 timmar - med 30 minuters intervall, Rostfritt stål med plastbotten, LCD-display i blått, Inkl. ställ, Innehåll i paketet: Sous Vide 6L, Lock, Stativ, Manual + säkerhetsinstruktioner DK / SE / NO / FI / UK / DE / FR, Specifikationer: Varumärke: Melissa, Mått: 21 x 41,5 x 29,4 cm, Färg: Svart / rostfritt stål, Vikt: 2,8 kg, Strömförsörjning: 230V, Effekt: 520 W, Sladdlängd: 80 cm.
Relaterade produkter
−1 %
Champion Sous videpaket m. vakuumförpackare Fresh & 4 rullar
Vi har satt ihop ett paket med allt du behöver för att testa på att tillaga...
−6 %
Gastronoma Sous vide
Sous vide har länge varit en populär tillagningsmetod bland professionella kockar. ""Sous vide"" är franska och...
−17 %
Champion Paket Sous Vide & Vakuumförpackare
Vi har satt ihop ett paket med allt du behöver för att testa på att tillaga...
−4 %
Champion Sous Vide Precision IPX7 800W SV310 Rostfri/Svart
Utsedd till Prisvärd av inspecto.se 2023, Läs mer om testet, här, Med Champion Sous Vide är...
−6 %
MELISSA Sous Vide 6L 520W Svart / Rostfritt stål
Sous vide har länge varit, varit en populär tillagningsmetod bland professionella kockar. ""Sous vide"" är franska...
Andra tittade även på
Greenman Toner motsvarar Brother TN-2310 Svart
Ersättningstoner TN-2310 för Brother-skrivare. Färg: svart. Kapacitet: 1200 sidor vid 5 % täckning.
−28 %
Doro Watch 500 Svart Aktivitetsklocka
Håll dig aktiv och känn dig tryggare med en elegant smartklocka som ger dig såväl motivation...
Joy-it Tåligt aluminiumskabinett för Raspberry Pi 4 B
Tåligt och gediget aluminiumskabinett med två fläktar för Raspberry Pi 4 B. Det stötskyddande kabinettet är...
CRKD Nitro Deck Standard Edition för Switch
Nitro Deck förvandlar Nintendo Switch till en bekväm och precis spelkonsol genom anslutning via USB-C-porten. Kompatibel...
−17 %
EcoFlow Solpanel 110 W
Portabel solpanel för EcoFlow River 2 och 3. Med en specialdesignad cellstruktur för 50% högre effekt...
Ubiquiti Cloud Key G2 Rackmount Kit
Rackfäste för att montera Cloud Key G2 (61966), köps separat. Passar även Cloud Key G2 Plus....
Playknowlogy Stora modul-paketet för Arduino
Stort paket fyllt med flera olika typer av vanliga moduler och sensorer för Arduino-projekt. Mät och...
Brother Toner TN-2000 Svart
Originaltoner TN-2000 för Brother-skrivare. Färg: svart. Kapacitet: 2500 sidor vid 5 % täckning. Modell: TN2000BK.
Brother Toner TN-2005 Svart
Originaltoner TN-2005 för Brother-skrivare. Färg: svart. Kapacitet: 1500 sidor vid 5 % täckning. Modell: TN2005BK.